UN CENTRE SOLIDARI

diumenge, 29 de novembre del 2015

ESTRENA MUNDIAL DE L'ÒPERA EL MÀGIC ELIXIR

Cap de setmana de gran intensitat al Teatre de Sarrià, amb l'estrena mundial de l'òpera El màgic elixir. Una obra amb música i text d'Alberto Garcia Demestres, inspirada en L'elisir d'amore de Donizetti. No es tracta, però, d'una reducció de l'original sinó d'una creació original de música contemporània inspirada en les melodies de l'autor italià.


Foto: ©ABofill (Antoni Bofill)
El punt d'inici ja mostra aquest caràcter d'història nova basada en una d'antiga. El màgic elixir presenta una companyia d’òpera formada per cinc joves que participen en la Festa de la Primavera representant L’elisir d’amore. Mentre assagen i van muntant l’òpera, les relacions personals dels cantants se sobreposen a les dels personatges que representen. Realitat i ficció es barregen en un seguit de situacions xocants i divertides, mentre entremig s'obre pas l'amor que esclatarà al final, com la mateixa Festa.

Foto: ©ABofill (Antoni Bofill)
Sobre l'escenari dos músics acompanyen els cinc cantants amb instruments que també mostren l'origen clàssic i el desenvolupament contemporani de l'obra: piano i conjunt de percussió. Tots sota la direcció artística de Raúl Giménez i l'escènica de Joan Font, director de Els Comediants. 

La gran expectació que havia aixecat l'obra ha omplert el teatre els dos dies amb resultats idèntics: un fortíssim aplaudiment final, llarg i sorollós. Un gran èxit que tindrà continuïtat en les representacions del 12 i 13 de desembre a les 18h i a les 12,30h, respectivament.


No és el primer cop que s'estrena una òpera al Teatre de Sarrià. El 15 de maig de 2012 els Amics de l'Òpera de Sarrià van estrenar Jordi i Mireia, una obra de Francesc d'Assís escrita per a dos solistes i cor infantil. I encara que no fos una estrena mundial, la temporada passada es va  realitzar la primera representació al nostre país de Le cinesi, de Manuel García. Els Amics de l'Òpera de Sarrià, doncs, mostren un ferm compromís en promoure la creació i la recuperació d'òperes, dues cares de la mateixa feina de recerca de nous llenguatges expressius i enriquiment de nostre patrimoni cultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada