UN CENTRE SOLIDARI

divendres, 25 de setembre del 2015

GALA SOLIDÀRIA A FAVOR DE REFUGIATS I IMMIGRANTS

La participació d'un nombrós públic ha permès recollir 4.700€ que han estat destinats a la Fundació ACSAR. A tots els que heu col·laborat i participat, moltes gràcies!


Davant el drama humà dels refugiats de Síria, fugitius d'una guerra i no acollits a Europa, diverses entitats de Sarrià han coordinat els seus esforços per fer possible la realització d'una gala solidària en suport de les persones desplaçades, tant refugiats com immigrants, al Teatre de Sarrià. La gala va celebrar-se el dimecres 23 de setembre i va començar amb amb un minut de silenci a la plaça de Sarrià, l'anomenat minut de vergonya i de dignitat convocat per Pallassos Sense Fronteres. Ja al teatre, Montserrat Morera, presidenta del Centre Parroquial de Sarrià, va presentar l’acte i els seus protagonistes: els artistes -Amics de l’Òpera de Sarrià i Barcelona City Ballet-, la Fundació ACSAR -entitat destinatària dels fons recollits- representada per Jordi López, Mn Manel Valls -rector de Sant Vicenç de Sarrià-, i Gerard Pisarello -regidor de Sarrià – Sant Gervasi-.




El periodista Xesco Reverter va aportar el seu testimoni del drama viscut pels refugiats: fugitius del seu país per conservar la dignitat i la vida, rebutjats pels dirigents d’una societat recelosa del seu benestar que ha perdut de vista els valors de la persona que ella mateixa va proclamar per a tot el món. I davant d'això, un clam: realment els cinc-cents milions d’habitants europeus seran incapaços de compartir la seva vida amb uns centenars de milers de persones, potser un milió, que truquen a la seva porta?




Després del lliurament de les aportacions recollides, Arcadi Oliveras i, de nou, Jordi López van agrair en nom de la Fundació ACSAR la iniciativa. Més enllà dels recursos aconseguits, ha estat un gest que marca un camí: a favor de la dignitat d'aquestes persones i de desvetllament de la pressió dels ciutadans europeus sobre els seus governants perquè actuïn a favor dels refugiats.

    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada