UN CENTRE SOLIDARI

dimarts, 13 de maig del 2014

ELS MIQUELETS AL TEATRE DE SARRIÀ




Dins dels actes de commemoració del Tricentenari de l'Onze de Setembre de 1714, la Comissió 1714 de Sarrià – Sant Gervasi va programar la representació l'adaptació teatral de Lliure o morts, novel·la de Jaume Clotet i David de Montserrat sobre aquell fet i les seves conseqüències a partir dels records d'Ermengol Amill, coronel de Miquelets, un dels soldats de l'època. Vet aquí que tot un coronel vindria al Teatre de Sarrià a fer memòria de la seva trajectòria i vivències.


El coronel, però, no va venir sol. Un escamot de miquelets i un fuseller de muntanya es van presentar al teatre per guardar la seva seguretat i acompanyar-lo com a guàrdia d'honor. Bé, això és el que semblava de bon principi però a la pràctica miquelets, fuseller i acompanyants van servir al públic que va assistir a l'obra fent lliurament dels corresponents programes a l'entrada i rendint honors a la sortida. En aquell moment, el coronel, abandonat de tothom, es va fer esmunyedís, fet que va permetre l'aparició de l'actor David Planas. A la representació també va assistir un dels autors, David de Montserrat, que va signar exemplars del llibre i la seva versió en còmic.


Agraïm a l'Arrate Urdapilleta el seu entusiasme i empenta que han fet possible la visita dels Miquelets al Teatre de Sarrià.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada